Naturpasset

Vi arrangerar Naturpasset i Tänndalen. Naturpasset är en form av orientering som lämpar sig både för den aktive och för motionärer. Naturpasset innebär att man köper en karta med utsatta kontroller. Det går bra att springa runt och ta alla kontrollerna i ett svep, men det går lika bra att göra det som ett promenadpass med picknickväskan. Generellt sett så har vi lagt de lättare kontrollerna närmast dalen, dit det går snabbt och ta sig, och de svårare kontrollerna högre upp mot kalfjället. För den som tar alla kontroller finns det möjlighet att delta i en tävling med utlottning av priser.

Sluttningen på Tänndalens norra sida bjuder på fin skog med fjällbjörkar och enebuskar men även kalfjäll med öppna vidder.

Ny sommarsäsong och nytt naturpass, det är sen gammalt, eller i alla fall sen fyra år tillbaka. Vi kör på med naturpasset för fjärde året i rad och nu finns det 25 färska kontroller utsatta på sluttningen ovanför Tänndalens skidstadion. Naturpassfoldern finns att köpas på Topsport i Funäsdalen och i Ski Lodges i Hamra. Lycka till med kontrollfinnandet!

Läs mer om vad naturpasset är